logo personligegaver.no
Oppdatert: 18. november 2023

Julekuler med norske kirker

Nå er julen 2023 rett rundt hjørnet og juletreet skal pyntes opp med julepynt som julestjerner, nisser, engler, julelys, julelenker og som vi skal se på i denne artikkelen, julekuler.

Vi har samlet 6 store 15 cm julekuler i glass med dekor av kirkene, Lunner kirke, Ishavskatedralen, Nes kirke, Søsterkirkene, Lom stavkirke og Nidarosdomen. Alle kirkene er tegnet digitalt og håndmalt med glittermaling/maling slik at ingen er helt like, noe som gjør dem til ekstra spesielle julekuler.

Det som gjør disse julekulene til fin julepynt er at det følger med et svart stativ som lar deg vise frem den handlagde julekulen på bordet eller som pyntegjenstand på en flat overflate.

6 stk julekuler i glass – håndmalt julepynt

Lom stavkirke

Lom stavkirke, en av perlene i vår samling, pryder en forseggjort julekule. Denne kirken, som dateres tilbake til 1157/1158, blir gjenskapt i miniatyr på en rød, stor julekule, komplett med detaljerte stavverk, intrikate utskjæringer, glittermaling og teksten «Lom». Denne håndlagde julekulen vil legge til en følelse av historie og tradisjon til ditt juletre.

Nidarosdomen

Nidarosdomen er en av de fineste kirkene Norge har å by på, er også representert i vårt utvalg av julepynt. Den gotiske arkitekturen kommer til liv på en vakker blå julekule, og bringer et snev av middelalderens storhet til ditt juletrepynt.

Nes kirke

Enten du kommer fra Hadeland eller ikke, så er denne blå julekula med bilde av Nes kirke en koselig julepynt til juletreet i stua. Dette er også en stor julekule med en størrelse på 30cm som er håndmalt med glittermaling og svart stativ.

Lunner kirke

En annen kirke fra Hadeland er Lunner kirken (Lunner kommune) som ligger i Viken fylke. Selv om denne kirken har en nokså «enkel» konstruksjon, så er den flott avbildet på vår blå julekule med teksten Hadeland og Lunner kirke. Dette er et flott julegavetips til den som vil ha en julekule i glass med en personlig touch.

Ishavskatedralen

Ishavskatedralen, en moderne perle, tar form på en stor blå julekule som skiller seg ut på grunn av sitt unike design og karakteristiske trekk. De av oss som har besøkt Ishavskatedralen i Tromsø vet å prissette arkitekturen av denne kirken og se hvordan den omfavner naturen, rett og slett nydelig(spesielt under juletider). Denne julekula vil være et herlig element på juletreet ditt.

Søsterkirkene

Vi avslutter julekulene med søsterkirkene på Hadeland. Denne julekula har rødt design og viser to steinkirker (Nikolaikirken og Mariakirken).

Gjør julen ekstra spesiell i år ved å legge til disse vakre og meningsfulle julekulene i glass i din samling av juletrepynt. Hver julekule inneholder en bit av Norsk historie og det skaper et minneverdig og stemningsfullt juletre.

Julekuler med norske kirker

Gi kjæresten din en litt annerledes gave: Unike gave idéer til henne

Guide for å finne den perfekte gaven til kjæresten din(han)

Copyright Personlig Gaver